Ntionaal Veteraan Treffen te Woerden

ingevoerd op 19-09-2016

Aan de vele lantaarnpalen in de gemeente wordt duidelijk gemaakt dat het Nationaal Veteraan Treffen er weer aankomt. Zaterdag 24 september zullen honderden klassieke tweewielers weer bezit nemen van het Exercitieveld in Woerden. Nostalgie van de bovenste plank en dit zal bij vele liefhebbers het hart sneller doen kloppen. Alle bromfietsen, motoren en scooters, ooit gemaakt in Nederland en daar buiten, zijn er te zien of er is informatie over te verkrijgen.

 

De 26e editie wordt een zeer speciale, want vele succesvolle motorcoureurs uit het verleden komen zaterdag 24 september allemaal naar Woerden. Voor hen wordt op het veld een speciale Paddock ingericht en hierin zijn zowel coureur als machine aanwezig!

Denk aan de grote namen: Wil Hartog (de Witte Reus), Jan Kostwinder (the Big Flying Dutchman), Jos Schurgers, Aalt Toersen, Jan de Vries en Pierre Kemperman.

In de jaren ’60 en ’70 waren de Nederlanders oppermachtig bij de races. Er waren vele kampioenen zowel in binnen- als buitenland. Denk aan successen bij de TT in Assen, de Grand Prix op ‘the Isle of Man’, Daytona, Monza en vele andere bekende circuits.

 

Tijdens het evenement zijn ook weer vele merken clubs aanwezig. Tevens zijn er ruime mogelijkheden om onderdelen en aanverwante artikelen te kopen. Natuurlijk is er een horecaplein voor het nuttigen van een hapje en een drankje, zonnetje erbij en de dag kan niet meer stuk.

Woerden staat voor groen, koeien en kaas. Gedurende de dag kunnen de deelnemers ‘de Kaasrit’ rijden. De start gaat weer via het podium met een korte presentatie van het voertuig. Daarna volgt een rondje door het buitengebied van Woerden om na een uurtje weer terug te komen op het veld. Er is dit jaar een stop ingelast bij Kaasboerderij Janmaat in Barwoutswaarder, waar de deelnemers mee krijgen hoe kaas wordt gemaakt en deze kaas ook kunnen proeven. De start van de Kaasrit is rond de klok van 10 uur en als eerste zal onze burgemeester op een prachtige klassieker vertrekken. Kortom dit is voor de klassiekerfans een familie dag om niet te missen!

 

En wij als KJMV zijn ook van de partij. Wij zien u daar graag!

Vast een voorproefje zien of meer weten?

Kijk op de website: www.nationaalveteraantreffen.com

 

Naamloos1 Naamloos1
clubstands 2016 clubstands 2016