Nieuwe benaming van de brandstoffen!

ingevoerd op 04-10-2018

Opletten wat je gaat tanken. Nieuwe benaming van de brandstoffen!

Voor de oudere klassiekers: 
We raden je aan om in de winter als je niet rijdt je tank leeg te halen en ASPEN branstof in je tank te doen en de motor even te laten lopen. Dat scheelt je een hoop werk en je kan in het voorjaar gewoon je motor starten. 

Firezone heeft hier en daar ook de ‘oude’ benzine (zonder Ethanol) te koop. Het heeft een octaangehalte van 102: competition102.com.

Brandstofbenamingen Brandstofbenamingen

Reacties
Reactie: (Henk)
30-10-2018, 21:36
Ik heb n.a.v de nieuwe bestickering 3 maatschappijen benaderd. Algemeen : E0 stickers bestaan niet dus moet de E5 sticker zowel op de Euro 95 als de “ premium” brandstoffen geplakt worden.E10 is 10% ethanol en dus slecht voor klassiekers. Shell : V power nog steeds oktaan 97 en zonder bio-ethanol. BP : Ultimate nog steeds oktaan 98 zonder bio-ethanol. Fire zone : 102 competition oktaan 102 zonder bio-ethanol. Info : oktober 2018 Deze brandstoffen overleven prima een winterstop. Ethanol heeft behalve de nadelen van oplossende werking en water aantrekking ook nadelige gevolgen voor de houdbaarheid van de benzine. Het is m.i helemaal niet nodig om Aspen in de tank te doen in de winter. Laat hem dan beter gewoon leeg. Ik laat altijd de hele winter “ premium” in mijn tanken en heb geen enkel probleem in het voorjaar. Ethanol is de “ killer” . Voorkom de “ echte” E5 en neem nooit E10. Indien een keer onvermijdelijk deze praktisch leegrijden en dan weer premium er in. Volgens de maatschappijen mogen de premium brandstoffen etthanolvrij blijven als ze een bepaald minimum quotum halen. Deze premium tanken kan dus voorkomen dat daar straks ook ethanol in moet worden verwerkt. Mvg, Henk