Boekpresentatie: JAN CLIJNK  "HET  ATOOMKANON  VAN HELMOND" 

ingevoerd op 18-09-2018

PERSBERICHT

 

Rijkevoort, 18 september 2018

 

JAN CLIJNK  ”HET  ATOOMKANON  VAN HELMOND” 

 

Op dinsdag 9 oktober a.s. wordt in theater Het Speelhuis te Helmond het lang verwachte boek Jan Clijnk – ”Het Atoomkanon van Helmond” gepresenteerd. Jan Clijnk (1930-1989) was de allereerste Nederlander die een Grand Prix wist te winnen voor een wedstrijd om het Europese Kampioen-schap. Jarenlang speelde hij een hoofdrol binnen de Nederlandse motocrosshistorie in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Het is niet alledaags dat een boekpresentatie plaatsvindt in een theater, maar dat heeft een reden. Clijnk woonde namelijk lange tijd op een steenworp afstand van de r.k. “Onze Lieve Vrouwekerk” in Helmond, waarin nu theater Het Speelhuis is gevestigd. Marcel Hermans, die eerder het boek ”Motocross der Azen – een Gouden Tijdperk” schreef, vond dit een ideale locatie voor zijn boekpresentatie. Marcel Hermans heeft zich de afgelopen vier jaar ingezet om een biografie over het leven van Jan Clijnk, maar ook over zijn vriendin en latere vrouw Betsy Crousen uit Eijsden, te schrijven. Na veel speurwerk en interviews met familie en vrienden die nauw betrokken waren bij Jan Clijnk en Betsy Crousen, is het Marcel Hermans gelukt om het leven van de veelbesproken coureur Jan Clijnk in beeld te brengen. Het boek gaat niet alleen over zijn prachtige prestaties in binnen- en buitenland, maar ook over zijn flamboyante en later bizarre leven naast de circuits met veel anekdotes. Enkele van deze anekdotes zijn geschreven door zijn grote fan Bennie Jolink.

Het boek heeft een harde kaft en telt bijna 260 pagina’s, waarin o.a. ruim 250, voor het grootste deel niet eerder gepubliceerde, foto’s zijn opgenomen.

We zijn benieuwd naar wat presentator Jan de Rooij ons op 9 oktober allemaal te vertellen heeft. Tal van prominenten uit de motorwereld zullen deze avond aanwezig zijn en er worden unieke filmbeelden van Jan Clijnk vertoond. Het bijwonen van deze avond bedraagt € 12,50 per persoon.

Er zijn nog een beperkt aantal kaarten te reserveren via www.theaterspeelhuis.nlzoekend onder programma en de maand oktober. De theaterdeuren gaan op deze dinsdagavond open om 18.00 uur. Het officiële gedeelte vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur. Voor verdere informatie omtrent het bestellen van het boek, kan men terecht op www.motocrossderazen.com of via mob. 06-21657908.

 

            

2018 10-09 Boekpresentatie 2018 10-09 Boekpresentatie