Motorcross-icoon Gerrit Wolsink: 'Het was het allemaal waard'

ingevoerd op 01-04-2019

ARNHEM - Gerrit Wolsink, alias De Vliegende Tandarts, was de koning van de motorcross. Hij beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren zeventig. De geboren en getogen Achterhoeker won vijfmaal de Grand Prix van Carlsbad in Californië en werd in 1976 op een haar na wereldkampioen. Aanstaande zondag laat regisseur Kees Jongkind het heldendom van Wolsink herleven in een nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport.

Motorcrossfenomeen Gerrit Wolsink, alias De Vliegende Tandarts, werd door Rutger Hauer vertolkt in de film Spetters en Bennie Jolink schreef het nummer Oerend Hard over hem. Nu staat Wolsink komende zondag centraal in de nieuwste aflevering van Andere Tijden Sport, van regisseur Kees Jongkind. Wolsink won in de hoogtijdagen van zijn carrière in de jaren zeventig vijfmaal de Grand Prix van Carlsbad, Californië en greep in 1976 net naast het wereldkampioenschap.

Bennie-Joling-Kees-Jongkind-en-Gerrit-Wolsink-Foto-Omroep-Gelderland Bennie-Joling-Kees-Jongkind-en-Gerrit-Wolsink-Foto-Omroep-Gelderland