Kees van der Kruijs is overleden

Een week na generatiegenoot Boet van Dulmen is de Oisterwijkse motorcoureur Kees van der Kruijs op 74-jarige leeftijd overleden. In de jaren 70 werd Van der Kruijs diverse malen Nederlands kampioen in zowel de 250 als 350 cc-klasse. 

Naast de Grote Drie (Jack Middelburg, Boet van Dulmen en Wil Hartog) kende Nederland in de zeventiger jaren nog tal van andere wegracetalenten, waaronder Kees van der Kruijs. Ondanks dat Van de Kruijs bij het grote publiek iets minder bekend was dan de ‘Grote Drie’ werd de Brabander diverse malen Nederlands kampioen in zowel de 250 als 350 cc-klasse.

Onlangs kreeg Van der Kruijs te horen dat hij ongeneselijk ziek was. Tijdens zijn korte ziekbed heeft de voormalig Nederlands kampioen nog het trieste nieuws vernomen van het verkeersongeval welke Boet van Dulmen in zijn woonplaats Ammerzoden fataal werd. Woensdag 22 september verloor Van der Kruijs zijn strijd tegen de door ons allen zo gevreesde ziekte en overleed hij op 74-jarige leeftijd.

Kees van der Kruijs stond bekend als een behoedzame motorcoureur en werd door zijn fans dan ook wel eens ‘de diplomaat’ genoemd. Na zijn actieve sportcarrière kreeg Van der Kruijs een baan als secretaris van de Nederlandse Motorsport Bond. Voor die NMB was hij als motorrijder ook uitgekomen tijdens tal van straatraces.

In hun woonplaats Oisterwijk begon Kees van der Kruijs samen met zijn vrouw in 1983 een zaak in automaterialen. Hun zoon Mike nam die over, al bestaat aan het Sprendlingenpark het assortiment nu uit scooters en fietsen.

Namens het bestuur van de KJMV wensen wij zijn familie veel sterkte toe!

Kees-van-der-Kruijs-696x439 Kees-van-der-Kruijs-696x439